donderdag 10 oktober 2013

Restaurant Libella :-)

Na een lesje breuken, met plastieken stukjes pizza, kregen we zin in échte pizza.
Er ging wat nadenkwerk aan vooraf:

Wat heb je nodig voor op de pizza?

Hoe maak je pizzadeeg?

Wat zijn gezonde ingrediënten voor op een pizza?

Hoelang moet een pizza bakken?

Welke soorten pizza bestaan er ?




We hebben erg veel bijgeleerd hoor! Hier lees je er een paar ...

Waarom staat er een nettogewicht op een pak bloem?
Wat betekent "vegetarisch"?
Hoe bereken je 1/4 van 125 ml water?
Hoe weeg je de correcte hoeveelheid bloem af?
Wat is het verschil tussen rijzen en reizen?
Hoe ga je om met een warme pizza-oven?
Wat is etiquette? Hoe gedraag je je in een restaurant?
Welke soorten pizza's kennen wij?
Hoe schrijf je een duidelijke uitnodiging voor kleuters?
Hoe zorg je dat je een goede gastheer of gastvrouw bent?
En vooral ... hoeveel werk én tijd kruipt er in het maken van een lekkere maaltijd (petje af voor onze mama's want zij doen dit alle dagen!)












1 opmerking:

Naam steeds vermelden ...